Scroll or use arrow keys to navigate the site

En skribent 2019 måste var polygam

Googel är ett fantastiskt verktyg och skaparen av en hel yrkeskår: SEO-experterna.
Även skribentkåren har nydanats och fått en helt ny inriktning. Nu måste vi inte bara skriva för att hålla våra läsare intresserade… Nu måste vi även hålla googles webbspindlar intresserade. En skribent i denna tid måste bli polygam för att skapa en framgångsrik text på nätet. Det räcker inte med att vara monogam och ha en älskarinna bredvid – för båda parter kräver lika stor uppmärksamhet.
Men om man skriver för att tillfredställa dessa två lika krävande partners – och inte ser vad dessa två har gemensamt – så kan man inte skapa en riktigt framgångsrik text.

Så vad har Fru Läsare och Fru Google gemensamt?

Svaret är enkelt: hög kvalitet och relevant innehåll.
Det är så lätt att gå vilse i sökmotoroptimeringens alla nischer och regler att man kan glömma bort varför Google sätter upp alla sina regler. Det är ju på slutänden för att se till att de som söker efter något hittar det de vill ha – med högsta möjliga relevans och kvalitet.

Nätet är överfullt av SEO-kyrkogårdar. Sidor som skapades i Googles barndom då det var ganska enkelt att kringgå reglerna och korvstoppa sidor med nyckelord för att komma högt upp i sökresultaten. Fullständiga skitsidor. Och varje gång Google uppdaterar sina algoritmer går en stor mängd sådana sidor sin död till mötes.
De enda som överlevt hela vägen till nutid är de sidor som redan från början satsade på hög kvalitet och relevant text. Det vill säga: vad Google vill ha åt sina användare.

Varför levande text alltid kommer att segra

Google kommer med största sannolikhet inte att ändra riktning. De kommer troligen att fortsätta slipa på sina algoritmer och skapa nya AI-program som kan analysera en sida och dess innehåll för att avgöra om det är bra och vettigt. Det kommer att bli svårare och svårare att komma undan med bullshit. Enda sättet att vara på den säkra sidan kommer att vara att satsa på bra grejer. Levande, relevant text.
Så får vi ett lyckligt polygamt äktenskap mellan skribenten, läsaren och Google.

Copyrighted Image